Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De leukste vakantieparken in Duitsland

De leukste vakantieparken in Duitsland

Duitsland heeft een ruim aanbod aan vakantieparken, die zich bevinden in de prachtige natuurlijke omgevingen van het land. Of je nu op zoek bent naar een gezinsvriendelijke vakantie of een romantisch uitje, er is voor elk wat wils. De vakantieparken bieden een breed scala aan activiteiten, waaronder wandelen, fietsen, zwemmen en vissen. Ook zijn er vaak restaurants, bars en winkels op het park zelf, waardoor je niet eens het terrein af hoeft voor een ontspannen vakantie. Bovendien zijn de vakantieparken in Duitsland vaak gunstig geprijsd, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor reizigers met een beperkt budget. Wij hebben enkele van de leukste vakantieparken voor je op een rij gezet.

1.      Roompot HANSA-PARK Resort am Meer, Sierksdorf

Roompot HANSA-PARK Resort am Meer is een vakantiepark in Noord-Duitsland, gelegen aan de kust van de Oostzee. Het park biedt accommodaties voor elk budget, variërend van comfortabele bungalows tot luxe villa's. Het vakantiepark is ideaal voor gezinnen met kinderen, vanwege het pretpark HANSA-PARK dat er tegenaan ligt. Op het vakantiepark zelf is er een sauna, een sport- en speelveld, terwijl je op vijf minuten lopen van het park een strand hebt. Lübeck ligt op ongeveer 32km van het vakantiepark verwijderd en biedt verschillende bezienswaardigheden, zoals het Museum Holstentor, waar een volledig gerestaureerde stadspoort een museum herbergt.

2.      Landal Mont Royal, Kröv

Landal Mont Royal is een vakantiepark gelegen aan de Moezel in Duitsland. Het park biedt comfortabele accommodaties, variërend van knusse vakantiehuizen tot luxe villa's met sauna en grotere keukens. Het vakantiepark is ideaal voor natuurliefhebbers en wandelaars, vanwege de vele wandelroutes in de omgeving en het adembenemende uitzicht op het Moezeldal. Vanaf het park kijk je uit op het plaatsje Wolf en de wijnvelden die tegen de heuvels aan liggen. Een aanrader voor een dagje uit is de stad Trier, welke een gedeelde eerste plek heeft voor de oudste stad van Duitsland. In Trier zijn vele verschillende overblijfselen van de Romeinse tijd te vinden, zoals de Porta Nigra, een Romeinse poort uit het jaar 180. Zin een dagje pretpark? Het Eifelpark is drie kwartier van Landal Mont Royal verwijderd en biedt zowel een dierentuin als een pretpark met verschillende attracties voor jong en oud.

3.      Landal Winterberg, Winterberg

Landal Winterberg is een vakantiepark gelegen in het Sauerland, een prachtig gebied dat bekend staat om zijn heuvelachtige landschap en vele recreatiemogelijkheden. Het vakantiepark in Winterberg biedt comfortabele accommodaties, variërend van knusse bungalows tot luxe villa's met sauna en jacuzzi. Het vakantiepark is ideaal voor gezinnen met kinderen, vanwege de vele faciliteiten en activiteiten voor jong en oud. Zo is er een binnenzwembad, een restaurant, een snackbar en een animatieteam dat activiteiten organiseert. Ook heeft het park een eigen skilift, zodat in de wintermaanden direct vanaf het park geskied en gesnowboard kan worden. Voor een bijzonder mooi natuurgebied is Nationaal Park Kellerwald-Edersee (site in het Duits) een aanrader om doorheen te wandelen of te fietsen. Voor het hele gezin is Fort Fun Abenteuerland een heerlijk pretpark om een dag naartoe te trekken.

4.      Roompot Ferienresort Bad Bentheim

Liever dichterbij huis op een vakantiepark in Duitsland verblijven? Roompot Ferienresort Bad Bentheim is een vakantiepark gelegen in het idyllische kuuroord Bad Bentheim, vlakbij de Nederlandse grens. Op het park vind je vrijstaande villa’s, maar ook gezellige bungalows. Er is ook veel op het park te doen. Zo is er een animatieprogramma, lasergame, een indoorspeeltuin, een beautysalon, een bar en een restaurant. Zin om de omgeving te verkennen? Maak dan gebruik van de fietsverhuur. In de omgeving vind je verschillende heerlijke uitstapjes, zoals bijvoorbeeld Burg Bentheim, een kasteel uit 1050 met een museum of de stad Münster. Ook het leuke dierenpark NaturZoo Rheine ligt dichtbij en is uitstekend voor een dagje uit met het hele gezin.

5.      Dormio Resort Eifeler Tor, Heimbach

Dormio Resort Eifeler Tor is een prachtig vakantiepark gelegen in Heimbach, in het hart van de Eifel. Het park biedt luxe accommodaties, variërend van knusse appartementen tot ruime villa's met privé-sauna en jacuzzi. Het vakantiepark is ideaal voor wie van luxe houdt en voor natuurliefhebbers, vanwege de vele wandel- en fietsroutes in de omgeving en het adembenemende uitzicht op de nabijgelegen Rursee. Op het park zijn er vele faciliteiten, zoals een binnen- en buitenzwembad, een sauna, een wellnesscentrum, een restaurant, een bar, een supermarkt, een kookstudio en een binnenspeeltuin voor kinderen. Vanaf het park kun je gemakkelijk te fiets of te voet het Nationaal Park Eifel verkennen. Op ongeveer 40 minuten van het park vind je Phantasialand, een groot pretpark wat voor groot en klein een gegarandeerd succes is.



Auteur: Marloes